Chevre Chabichou du Poitou
Chevre Chabichou du Poitou [Sjevr Sjabisjo] blir produsert i området Poitou, som er hovedregionen for geiteavl i Frankrike.
Varebeskrivelse
Dette er mindre oster som er laget på helfet upasteurisert geitemelk og er derved ustabilisert, dvs. at den har kjerne – og modnes fra ytterkant og inn mot midten. Den har en fettprosent på min. 45 %. Osten fikk sin AOPbetegnelse i 1990. Chevre Chabichou du Poitou har en ostemasse som er hvit eller elfenbenfarget, og har en naturlig skorpe dekket med et lag av mugg. Under modningsprosessen får ostene en voksende grønn muggutvikling på overflaten. Denne geitemelksosten har en delikat og lett søtlig smak med noe salt og snev av syrlighet. Osten blir skarpere i smaken og ostemassen blir tørrere.
Bruksområde
Chevre Chabichou du Poitou passer både som forrett og som avslutning på et godt måltid. Når osten skal serveres som den er, er det viktig å temperere osten godt for at smaken skal komme til sin rett.
Utvalget vil variere fra butikk til butikk.