Burrata
Burrata lages av filataost. Små biter av ostemassen blir formet til en sekk og fylt med «stracciatella» som består av håndrevet mozzarella blandet med fløte. «Ostesekken» blir deretter knytt igjen. Smaken er utpreget mild og lett syrlig.
Varebeskrivelse
Caseificio Palazzo holder til i Putignano som ligger i Bariprovinsen syd i Italia. Et godt omdømme, stolthet over tradisjoner og kvalitet kjennetegner denne produsenten. Denne osten har en veldig mild smak og en elastisk konsistens. Fyllet inni er kraftig på grunn av all fløten, men smaken er utpreget mild og lett syrlig. Fargen på både «skallet» og fyllet er elfenbenshvitt.
Bruksområde
Burrata kan brukes til forrett, smårett eller som kveldskos. Server den gjerne sammen med litt ruccolasalat og godt brød. Tilbehør som solmodne tomater, vårløk og basilikum vil også passe godt til. Vi anbefaler å sprinkle raust over med en god olivenolje og gjerne også litt balsamicoeddik.
Råvareinformasjon fra www.oluf.no