Skjæreredskaper til ost

Foto: Melk.no, Kilde: Ostecompagniet
Foto: Melk.no, Kilde: Ostecompagniet

Til skjæring av ost er det viktig å velge riktig redskap. Ulike typer ost krever forskjellige typer skjæreredskaper. Bruk ikke samme kniv til flere ostetyper, ettersom de lett tar smak av hverandre.

  1. Kniv til diverse oster, fortrinnsvis myke.

  2. Kniv til myke oster.

  3. Kniv til faste oster.

  4. Serverings- og ostefatkniv.

  5. Kniv til bløte og myke oster.

  6. Kniv til hvite og faste oster, god allroundkniv.

  7. Liten kniv til prikking av kompakte oster.

  8. Buetråd til bløte og myke oster.

  9. Strengredskap til bløte oster.

  10. Pinner med fiskesene til myke oster.

  11. Ostehøvel til faste oster.