Gulrotsuppe med chili og kveite

Gulrotsuppe med chili og kveite

Lett
20-40 min

En fløyelsmyk og delikat suppe – men med et kick! Topp med kveite og friske urter.

Slik gjør du

Hakk løk og hvitløk. Del chilien på langs og skrap ut frøene. Skjær chilien i tynne strimler. Vask gulrøttene godt og skjær dem i biter.

Varm oljen i en gryte og fres løk, hvitløk, chili, gulrot og ingefær et par minutter under omrøring. Løken skal bli blank uten at den får farge.

Tilsett buljong og appelsinjuice. Legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 20 minutter.

Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser og smak til med salt og pepper. Suppen kan serveres varm eller kald.

Stek eller grill en bit fast, hvit fisk som kveite eller breiflabb. Ta gjerne i litt ekstra ferske urter, som koriander og persille.