Iskake med jordbær
Søt, fyldig og god iskake med jordbær og kremost. Ypperlig å ha i fryseren når du får uanmeldt besøk.
Slik gjør du
Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen. Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen.
Finn frem 3 skåler. Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og kremost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.
Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.
Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen og rør litt forsiktig rundt med en kniv eller slikkepott. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert i. Settes i fryseren minst 4 timer før servering.
Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering. Server sammen med bærsaus og friske bær. Bruk en stor kniv til å dele den opp med. Ha kniven under rennende varmt vann hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.
Bærsaus
Kok opp vann, sukker og jordbærene. Press blandingen gjennom en sil. Ha blandingen tilbake i kjelen. Løs opp potetmel i 2 ss vann og tilsett under omrøring. Kok opp sausen så den tykner, og avkjøl straks.