Sjokoladekake med krem og bær

Sjokoladekake med krem og bær
Lett
over 60 min

Denne kaken passer ekstra godt til 17. mai eller en av familens store festdager, og smaker fantastisk.

Slik gjør du

Bunn:

Pisk smør og sukker luftig og glatt. Pisk inn ett egg av gangen. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Ha til slutt i melken og kjør til en glatt røre.

Fyll røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca 40 minutter.

Avkjøl kaken på rist.

Krem:

Pisk kremfløte, sukker og vaniljeessens til stiv krem.

Sjokoladeglasur:

Kok opp fløte, vann og sukker. Ha hakket sjokolade og smør i små terninger i en bolle, og hell den varme fløteblandingen over. Bland forsiktig uten å lage bobler.

Montering:

Del kaken i to eller tre lag.

Fyll krem og friske bær mellom lagene.

Hell den varme sjokoladeglasuren over kaken og sett kaldt til kaken har satt seg.

Pynt med mer krem og flere bær.