Pannekaker
Vår beste oppskrift på pannekakerøre til klassiske pannekaker. Pannekakene kan serveres med syltetøy til frokost, med ost og skinke til middag eller med is og sjokolade til dessert - her er det bare fantasien som setter grenser! Oppskriften gir ca. 8-10 pannekaker.
Slik gjør du
Pannekakerøre: Begynn med å blande salt og mel, og ca. halvparten av melken. Visp sammen til røren er klumpfri. TIPS: Dersom du ønsker en litt grovere røre kan du bytte ut litt av hvetemelet med finmalt fullkornshvetemel, eller havremel.
Rør inn eggene, resten av melken og smeltet smør. Dersom du synes den blir for tynn kan du tilsette litt ekstra mel. TIPS: La røren svelle/hvile i ca. 30 minutter for best resultat.
Stek pannekakene: Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en øse til å helle i røre til et tynt lag dekker mesteparten av bunnen.
Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
Topp gjerne pannekakene med sprøstekt bacon og lønnesirup.
Eller med bær og syltetøy.