Bakt isgalt med spicy rekesalat og asparges

Bakt isgalt med spicy rekesalat og asparges
Lett
20-40 min

Isgalt er en smakfull hvit dypvannsfisk, hvit og fast i kjøttet. Den er en perfekt hverdagsfisk som er både rimelig og enkel å tilberede. Isgalt smaker ekstra godt med skalldyr som tilbehør i saus eller salat.

Slik gjør du

Bakt isgalt

Krydre isgalten med salt og pepper og bak den i ovnen på 180 grader i 8-9 minutter.

Skrell asparges og knekk av den nederste delen. Kok litt vann med salt, pepper og litt smør og litt sukker i 2-3 minutter, avhengig av tykkelsen. Ved å tilsette sukker i vannet får du frem sødmen i aspargesen, uten å koke ut den naturlige sødmen, og man får mer sprøhet når man spiser.

Rekesalat

Rekesalaten lages ved å grovhakke reker (ferske som du renser selv eller bruk ferdige i lake. Men styr unna de billigste sortene).

Del chilien og ta ut frøene. Finhakk den og urtene, og bland alt sammen med litt olje. Hold igjen litt av oljen og limesaften og smak deg frem til ønsket konsistens. Den skal være litt tynn, så du bruker den til saus til retten. Smak gjerne til med litt hvitløk.