Lutefisk med grønne linser og sennepssaus

Lutefisk med grønne linser og sennepssaus
Lett
over 60 min

Vi er vant til å servere lutefisk med baconfett og ertestuing. Her gjør vi det litt annerledes med grønne linser med bacon og sennepssaus med aprikos.

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader C.

Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss dem med salt. La dem ligge i 30—60 minutter.

Legg fisken i langpannen med skinnsiden ned, dekk med aluminiumsfolie og damp fisken i ovnen til den er gjennomkokt, ca. 40 minutter.

Grønne linser med bacon

Kok linsene møre i vann med sjalottløk. Det er ikke nødvendig å bløte dem på forhånd. Koketiden er likevel ikke mer enn 20—25 minutter. Sil overflødig kokevann fra. Sprøstek baconet og bland det med linser og løk..

Sennepssaus

Surr finhakket løk  i olje i ca. 1-2 minutter. Tilsett sennep og rør om. Rør inn aprikoser, hell på  fiskekraft og fløte og la sausen småsurre i ca. 20 minutter. Smak den til med salt og pepper og jevn den eventuelt lett med maisenna.

Server lutefisken med linser, sennepssaus og kokte mandelpoteter.