Lutefisk med kapers

Lutefisk med kapers
Lett
over 60 min

Lutefisk med bacon, ertestuing og poteter er en tradisjon mange vil holde fast på. Men endringer i tilbehøret er mulig, bare prøv denne.

Slik gjør du

Salsa verde

Bland sammen gressløk, persille, hvitløk, kapers, sardiner og sitronsaft i en mikser og kjør til en jevn saus. Smak til med revet sitronskall og pepper. La blandingen stå kjølig i 20 minutter.Skjær brødet i skiver og skjær bort skorpene. Smør salsaen på brødskivene og stek dem i stekeovn ved 225 grader C i 5 minutter.

Grønn saus

Surr sjalottløken i smør til den er myk. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Tilsett buljong og kok i 20 minutter. Tilsett ertene og kok i 5 minutter. Rør inn fløten og mos til en jevn saus. Sil sausen og smak til med salt og kajennepepper.

Del lutefisken i serveringstykker. Bland den finhakkede hvitløken med saltet. Gni lutefiskstykkene med løksaltet og legg dem i en ildfast form. Dekk formen med kokefast plast eller aluminiumsfolie.

Kok 12 minutter i stekeovn ved 250 grader C. La den få hvile et par minutter før servering.

Server lutefisken med den grønne sausen, salsabrødet og pyntet med kapers.