Pannestekt torsk med sort trøffel

Pannestekt torsk med sort trøffel

Middels
40-60 min

Torsk passer veldig godt sammen med fersk trøffel. Purre er en grønnsak som har en delikat sødme, og den fremhever den naturlige sødmen i fisken uten å dominere den delikate trøffelsmaken. Jordskokkmos avrunder det hele, og retten serveres med en enkel saus lagd av brunet smør og tamarisoya, som gir en salt kontrast.

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær fisken i porsjonsstykker. Rør saltet ut i vann og la fisken ligge i vannet i 15 minutter. Ta torskestykkene ut av vannet og tørk dem med tørkepapir. Lag små snitt i fiskestykkene og stikk tynne skiver av sort trøffel inn i snittene. Kvern over litt pepper. Stek fiskestykkene med skinnsiden ned i solsikkeolje i en varm stekepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutter.

Ovnsbakt purreløk

Rens purreløkene og skjær dem i ca. 5 cm lang stykker. Surr disse i smør på middels varme og hell på hvitvin. Kok purren mør, ca. 5 min til mye av vinen har fordampet. Ha purren over i en ildfast form. Legg fiskestykkene over i formen med purreløk med skinnsiden opp og stek i stekeovn, ca. 3 minutter.

Jordskokkmos

Jordskokker skrelles og kokes møre i vann. Hell av vannet, la de dampe av før de moses, rør inn smør og melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

Soyasmørsaus

Brun smør og fjern bunnfallet. Varm opp soyasaus og bland den med smøret. Tilsett litt trøffelskiver og smak til med sitronsaft og revet skall av sitron. Anrett fiskestykkene på en seng av jordskokkmos med purreløken. Soyasmøret med trøffelskiver i helles over fisken og ristede, sprø mandelflak strøs over som kontrast til alt det bløte.