Skatevinge med jordskokkpurè
Skate er en undervurdert delikatessefisk hvor man kun spiser "vingene", derav navnet skatevinge. Server gjerne sammen med jordskokkpuré og grønnkålsalat.
Slik gjør du
Jordskokkpuré
Vask jordskokkene grundig og del i grove biter. Dekk med vann, og kok til de er møre. Bland med melk og smør, og kjør massen fin med stavmikser. For ekstra fin konsistens, kan du passere massen igjennom en sil. Smak til med smør, sitronzest (revet sitronskall), sitronsaft, salt og pepper.
Skate
Salt og pepre skatevingen. Avhengig av tykkelse, steker du enten som en «pakke» eller flat. Ha olje i varm panne, og stek til du får en fin skorpe. Skru ned varmen, ha i rikelig med smør og øs over vingen kontinuerlig til den er ferdig stekt. Ha en god skive med sitron over. Løft vingen ut av pannen, og stek løk og hasselnøtter i skyen.
Grønnkålsalat
Plukk grønnkålbladene av stilken, skyll og tørk. Ha i grønnkålen når løken har blitt myk. Salaten er klar når kålen har falt sammen. Avslutt med sitron og salt. Server med nøtteskyen som saus.