Stekt brosme med krabbesaus
Brosme er en smakfull hvit fisk. Den er en perfekt hverdagsfisk som er både rimelig og enkel å tilberede. Her serveres brosme med en deilig krabbesaus.
Slik gjør du
Stekt brosme
Krydre fisken med salt og pepper, og stek med skinnsiden ned i ca. 5 minutter på middels varme. Snu den og trekk pannen til side. La fisken hvile ferdig på restvarmen i et par minutter.
Krabbesaus
Sausen er en buerre blanc tilsatt krabbekjøtt. (Originalt skal det ikke være fløte i men ved å tilsette litt sprekker ikke sausen så lett).
Kutt løken fint, og stek forsiktig i kjele til den er blank.
Tilsett hvitvin og eddik og kok ned til det halve.
Tilsett fløten og la det koke litt til, før du rører inn smørterningene litt etter litt til ønsket tykkelse.
Ha i krabbekjøttet og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
For å gjøre hverdagen enklere, kan du bruke en ferdig hvit saus, og ferdig renset krabbekjøtt fra boks eller krabbehus.
Kok noen poteter og grønnsaker eller ris så har du en rask og deilig hverdagsmiddag.