Torskeloins m/mandelskorpe

Torskeloins m/mandelskorpe
Lett
over 60 min

Prøv moderne juletorsk med potetaioli og gulrotpurè.

Slik gjør du

Legg ferdig fileterte, benfrie torskeloins (dette ordner vi for deg i butikken) i lettsaltet vann i 10-20 minutter før de skal i ovnen. Tørk deretter av fisken og legg den i en smurt form med det som var skinnsiden ned. Forvarm ovnen til 200 grader. Smør et tynt lag med pesto rosa på toppen av fisken. Legg et godt lag med mandelflak på toppen. Pensle med smør. Stek i ovn på 200 grader i 10-12 minutter.

Potetaioli m/sprøstekt Serranoskinke

(Denne må lages FØR fisken settes i ovnen!)

Kok poteter og hvitløk møre, hell av vannet. Mos dette med visp og tilsett eggeplommen. Spe med olje og fløte. Smak til med smør, salt, pepper og Dijonsennep til alt er blitt en ”fluffy” blanding – IKKE BRUK STAVMIKSER! Stek strimlet Serranoskinke så det blir sprøtt. Ved servering pynter du potetaiolien med sprøstekt, strimlet Serranoskinke.

Gulrotpuré

Kok gulrøttene møre. Hell av vannet og mos gulrøttene med stavmikser og spe med litt olje og smør av gangen til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

Rødvinsaus: Her anbefaler jeg at du bruker 1 boks med Jacobs utvalgte rødvinsaus!

Som en ekstra liten piff pynter jeg torskemåltidet med skorsonnerot som er fritert i soyaolje. Den gir en ”crunchy” smaksopplevelse av chips. Du finner skorsonnerot i våre grønnsakdisker!