Tradisjonell lutefisk

Tradisjonell lutefisk
Lett
40-60 min

Lutefisk servert på tradisjonell vis med ertestuing, bacon og gode poteter, norsk tradisjon på sitt beste. Noen vil ha brunost og sirup i tillegg, lutefisken har mange venner.

Slik gjør du

Vi anbefaler å koke lutefisken uten vann i stekeovn.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skjær fisken i serveingsstykker og legg den i en ovnspanne eller ildfast fat med skinnsiden ned.

Dryss salt over fisken. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie.

Sett formen i stekeovn i ca 40 minutter. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid.

Skjær baconet i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.

Ertestuing

La ertene ligge i vann natten over.

Kok dem i nytt vann, så mye at det dekker ertene. Tilsett mere vann om nødvendig og kok til ertene er møre.

Lag jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevningen og la stuingen koke 5-6 minutter. Smak til med salt.

Ertestuing kan også lages av en pakke halvfabrikata. Tilbered ertestuingen etter oppskriften på pakken.

Server lutefisken med bacon, ertestuing og mandelpoteter.

Foto: H2W/Opplysningskontoret for fisk