Tradisjonell skrei

Tradisjonell skrei
Lett
40-60 min

Under skreisesongen, som varer fra januar til mars, bør du servere en tradisjonell skreirett minst en gang. Her får du oppskriften fra kokk Corey Proulx på Ultra Sandvika.

Slik gjør du

Rogn:

Skyll rognen i kaldt vann og pakk den stramt inn i matpapir eller kokeplast.

Surr gjerne en hyssing rundt. Kok opp vann og salt og posjér rognen i 30-45 minutter, avhengig av størrelsen på rognen.

Skiver:

Kok opp vann, pepper, laurbærblad og salt. Legg i fiskeskivene, kok opp og trekk kokekaret til side. La fisken trekke til den er gjennomkokt, ca. 7-10 minutter.

Lever:

Det er viktig å rense leveren for sener og hinner og samtidig beholde stykkene nokså hele. Store sukkerbitstørrelser er ideelt. Skyll den ferdige massen i vann.

Kok opp 6 dl vann med salt, pepper, laurbærblad og løk. Legg i leveren og la det den trekke i 5-10 minutter.

Sandefjordsmør:

Kok fløte til over middels høy varme uten lokk i ca. 5 minutter. Pass på hele tiden slik at det ikke koker over.

Slå ned varmen og visp inn smøret i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg.

Smak til med salt og hvit pepper og rør inn finhakket persille.