Ovnsbakt brosme med stekte grønnsaker og tomatsalsa
Med hvit fisk, rød tomat og grønn rosenkål og spinat, ser denne retten ut som det italienske flagget og smaker fantastisk godt.
Slik gjør du
Ovnsbakt brosme
Forvarm ovnen til 180°C. Skyll og tørk brosmefileten, krydre med salt og pepper og pensle med olivenolje. Del fileten i serveringsstykker og ha dem i en ildfast form. Bak fisken i 10-15 minutter avhengig av tykkelse på fiskestykkene.
Tomatsalsa
Skyll og tørk tomatene. Del dem i små biter, finhakk rødløk og bland sammen. Tilsett olivenolje og balsamico. Smak til med salt og pepper.
Stekte grønnsaker
Skyll og rens rosenkålen. Del i båter. Rens og finhakk hvitløksfeddene. Skrell og del sjalottløk i tynne skiver. Grovhakk spinaten.
Fres løk, hvitløk og rosenkål i en varm panne i 2-3 minutter til rosenkålen er blitt litt brun. Tilsett ev. bittelitt honning hvis du vil ha mer sødme til rosenkålen.
Tilsett spinat og ha på lokk. Damp i ca. 2 minutter til spinaten har falt sammen. Smak til med salt, pepper og balsamico.