Saltbakt uer med grillet melon
Saltbak hel uer på grillen og server med grillede grønnsaker. Kjempegod sommermat!
Slik gjør du
Hel uer skrapes for å fjerne alle skjell.
Bland godt sammen 2 kg salt, 3 eggehviter, finhakket timian og sitron i grove biter. Legg flere lag med folie på benken og lag en form av folien. Legg et tynt lag med saltblanding i bunnen. Legg på fisken og stikk inn en kjernetemperaturmåler inn i kjøttet. Dekk hele fisken med resten av saltet. Legg på grillen og grill på høy, indirekte varme under lokk.
Fisken er ferdig når den når en kjernetemperatur på 55/60 °C. Saltet hakkes og børstes bort før servering.
Uerfilet med skinn grilles ved siden av. Husk varm, rengjort rist. Grilles med skinnsiden ned i ca. 3-5 minutter.
Grillede grønnsaker
Del paprika i to og squash og vannmelon i skiver. Pensle gjerne paprika og squash med en hvitløksmarinade. Grill alle grønnsakene sammen med tomater. Om du har litt balsamico stående på kjøkkenet, kan den gjerne has på melonen etter grilling.