Stekt smørflyndre med kaperssmør og hurtigsyltet agurk
Smørflyndre har et delikat kjøtt med mild smak. Server med kaperssmør og hurtigsyltet agurk, og du har en supergod hverdagsmiddag.
Slik gjør du
Kok poteter.
Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend smørflyndrefileten i blanding. Rist av overflødig mel.
Smelt 2-3 spiseskjeer smør i en panne og stek filtene gylne – ca. 2 minutter på hver side.
Hurtigsyltet agurk
Bland eddik, sukker og lunkent vann. Rør til sukkeret er oppløst.
Bruk ostehøvel og del agurken i tynne skiver eller lange remser
La agurksalaten trekke mens du tilbereder fisk og poteter.
Kaperssmør
Smelt smøret – evt. hvis du er en ekte gourmet lager du klaret smør som du filtrerer gjennom et kaffefilter eller finmasket sil.
Tilsett kapers, sitronskall, dill og sitronsaft.
Varm opp rett før servering.
Server fisk, agurk og kaperssmør med kokte poteter.