Fiskesuppe med skalldyr

En smaksrik fiskesuppe basert på skalldyr og fisk. Suppen er enkel å lage og passer like godt på en vanlig hverdag som en dag du har lyst på noe ekstra godt.
Slik gjør du
Del fiskefileten i passende serveringsstykker. Kok opp vann med salt og eddik og legg i fisken.
Legg i fiskestykkene, kok opp, dra kjelen til side og la fisken trekke til den er kokt, ca 5 minutter.
Kok blåskjellene og sil av kokekraften. Bruk den i suppen.
Surr løk og hvitløk i smør til løken er myk. Tilsett hvitvin og fiskekraften. Kok dette ned i 5 minutter.
Tilsett fløten og kok dette sammen til det tykner noe.
Ha i smøret og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Sil suppen hvis du ønsker og kjør den sammen med en stavmikser.
Grønnsaker
Skjær potet i terninger og kok dem lett møre. Finsnitt kål, strimle gulrot og kok i vann i 2 minutter.
Fordel fisk, blåskjell, reker, poteter og grønnsaker i varme suppeskåler. Hell over suppen og server straks med brød ved siden av.