Fiskesuppe med skalldyr

Fiskesuppe med skalldyr
Lett
20-40 min

En smaksrik fiskesuppe basert på skalldyr og fisk. Suppen er enkel å lage og passer like godt på en vanlig hverdag som en dag du har lyst på noe ekstra godt.

Slik gjør du

Del fiskefileten i passende serveringsstykker. Kok opp vann med salt og eddik og legg i fisken.

Legg i fiskestykkene, kok opp, dra kjelen til side og la fisken trekke til den er kokt, ca 5 minutter.

Kok blåskjellene og sil av kokekraften. Bruk den i suppen.

Surr løk og hvitløk i smør til løken er myk. Tilsett hvitvin og fiskekraften. Kok dette ned i 5 minutter.

Tilsett fløten og kok dette sammen til det tykner noe.

Ha i smøret og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Sil suppen hvis du ønsker og kjør den sammen med en stavmikser.

Grønnsaker

Skjær potet i terninger og kok dem lett møre. Finsnitt kål, strimle gulrot og kok i vann i 2 minutter.

Fordel fisk, blåskjell, reker, poteter og grønnsaker i varme suppeskåler. Hell over suppen og server straks med brød ved siden av.