Hvalbiff med ovnsbakte grønnsaker og urtesaus på Nýr

Hvalbiff med ovnsbakte grønnsaker og urtesaus på Nýr

Bruk steketermometer og husk hvalkjøtt skal ha kortere steketid. Steker du for mye slipper kjøttsaften, og kjøttet oppleves tørt. Anbefalt kjernetemperatur: Medium: 51 grader, gjennomstekt: 57 grader.

Middels
20-40 min

Hvalkjøtt er mørt og magert, og kan erstatte storfekjøtt i mange retter. Renskåret hvalkjøtt kan stekes og serveres som en helt vanlig biff. Du beregner mellom 150g og 200g hvalkjøtt per person avhengig av hvor mye tilbehør som serveres. I oppskriften under har vi beregnet 150g renskåret hvalkjøtt per person

Slik gjør du

Ta kjøttet ut av kjøleskapet, skjær i porsjonsstykker, dryss på grovt salt og la kjøttet ligge på benken i 15 minutter.

Sett stekeovnen på 200°C og fyr opp grillen.

Rør sammen Nýr, rømme og finhakkede urter. Smak til med sukker, salt og pepper. Sett Nýrsausen kjølig.

Pensle en ildfast form med litt olje. Vask og rens røttene og purre. Del i passe biter.

Legg grønnsakene i formen, drypp over olivenolje, flytende honning og sitronsaft. Bland godt.

Sett formen inn i oven og bak i ca 20-25 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper når grønnsakene er ferdig bakt

Børst det grove saltet av hvalbiffene. Pensle med litt olje. Grill biffene ved høy, direkte varme i to minutter på hver side. Trekk dem til side, og la ettersteke i ytterligere to minutter til medium+ stekt biff.

La biffene hvile under folie i fem minutter før servering.

Serveres med poteter etter ønske, urtesaus og ovnsbakte grønnsaker toppet med friske spirer.

Tips! bruk hansker når du renser rødbetene