Laks med jordskokkrem og soyasirup

Laks med jordskokkrem og soyasirup

Lett
over 60 min

En forrett som smaker like himmelsk som den ser ut.

Slik gjør du

Legg en hel loin av laks i en pose og hell ketjap manis over. La den ligge i kjøleskap over natten.

Brun laksen på begge sider på sterk vame i 15- 20 sekunder. Avkjøl. Skjær den opp i tynne skiver.

Jordskokkrem

Skrell jordskokken og del den i biter. Kok bitene i vann til de er møre. Hell av vannet og tilsett fløte og smør. Bland alt med en stavmikser/blender, til ønskelig konsistens. Smak til med salt og pepper.

Korianderolje

Grovhakk koriander og varm opp solsikkeolje til 80°C.  Ha grovhakket koriander i oljen og bland det sammen med en stavmikser. Sil oljen over i en boks og oppbevar i fryser over natten (for fargens skyld).

Soyasirup

Kok opp alle ingrediensene til 110°C og avkjøl.

Legg jordskokkremen i en liten kladd og dra ut, dander laksen lagvis nedover, drypp litt sirup rundt og drypp litt korianderolje over.