Laks med jordskokkrem og soyasirup
En forrett som smaker like himmelsk som den ser ut.
Slik gjør du
Legg en hel loin av laks i en pose og hell ketjap manis over. La den ligge i kjøleskap over natten.
Brun laksen på begge sider på sterk vame i 15- 20 sekunder. Avkjøl. Skjær den opp i tynne skiver.
Jordskokkrem
Skrell jordskokken og del den i biter. Kok bitene i vann til de er møre. Hell av vannet og tilsett fløte og smør. Bland alt med en stavmikser/blender, til ønskelig konsistens. Smak til med salt og pepper.
Korianderolje
Grovhakk koriander og varm opp solsikkeolje til 80°C. Ha grovhakket koriander i oljen og bland det sammen med en stavmikser. Sil oljen over i en boks og oppbevar i fryser over natten (for fargens skyld).
Soyasirup
Kok opp alle ingrediensene til 110°C og avkjøl.
Legg jordskokkremen i en liten kladd og dra ut, dander laksen lagvis nedover, drypp litt sirup rundt og drypp litt korianderolje over.