Laks teriyaki med ris

Laks teriyaki med ris

Teriyakisaus er veldig enkelt å lage selv, men du kan selvfølgelig bruke ferdiglaget teriyakisaus som kjøpes hos Jacobs.

Lett
under 20 min

Ovnsbakt laksefilet med teriyaki-saus blir raskt en ny middagsfavoritt! Server den stekte laksen med avokado, stekt spinat og ris. Dette er en lett og sunnere middag med asiatiske smaker.

Slik gjør du

Laks

Sett stekeovnen på 200 grader. Lag teriyaki-sausen fra bunn, eller kjøp ferdig.

Lag teriyakisaus ved å blande alle saus-ingrediensene sammen i en kjele og la det koke opp under omrøring. Kok til det tykner i ca 5 minutter, den skal være litt sirupsaktig. Avkjøl sausen.

Legg laksefiletene på et stekebrett smurt med litt olje. Krydre lett med salt og pepper og pensle stykkene med teriyakisausen. Bak laksen ved 200 grader i ca. 8 minutter.

Kok ris etter anvisning på pakken. Kutt avokado i terninger, krydre med salt og pepper.

Varm en stekepanne med litt olje, og fest et hvitløkfedd på en gaffel. Tilsett spinaten og rør med hvitløkgaffelen til spinaten akkurat faller sammen. Krydre med salt og pepper og hell spinaten over på en tallerken så lenge.

Server laks med med stekt spinat, kokt ris og avokado, og gjerne resten av teriyakisausen ved siden av.