Ørret patatas bravas

Ørret patatas bravas

Krydre ørretfileten med en blanding av sukker og salt et par timer før steking. Det gir god ekstra god smak!

Lett
20-40 min

Patatas bravas betyr ildfulle poteter og er en typisk spansk tapasrett. Vår variant har fått følge av ørretfilet og egner seg både på tapasbordet, som selvstendig rett eller i en mindre porsjon til forrett.

Slik gjør du

Grillet ørretfilet

Del ørretfileten i porsjonsbiter på ca. 150g. Grill eller stek den tre minutter på hver side. Begynn med skinnsiden. La hvile i 5 minutter før servering.

Poteter

Skrell eller skrubb småpotetene fri for skall. Kok dem møte i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre, før de friteres gyldne. Dryss over tørket oregano og maldonsalt.

Suppe

Kutt grønnsakene grovt. Varm olivenolje i en panne og stek grønnsakene gyldne. Tilsett tomatpuré og hermetiske tomater. Kok under lokk i 20 minutter.

Ha grønnsaksblandingen i en blender eller kjør med stavmikser til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.

Anrette suppe og fisk i dype tallerkener og server med potetene ved siden. Pynt med frisk timian og basilikum.