Ovnsbakt fjellrøye
Hollandaise passer godt som saus til denne fiskeretten.
Oppskrift på tradisjonell ovnsbakt røye med hjemmelaget agurksalat og kokte perlepoteter. Et godt middagstips til hverdags, eller når du får middagsgjester.
Slik gjør du
Ovnsbakt røye
Sett stekeovnen på 180 °C. Pensle en ildfast form med smør el. olje. Har du fisket selv må du rense fisken.
Skyll, tørk og salte fisken. Drypp sitronsaft og legg inn noen gode skiver sitron og en god håndfull frisk dill i buken. Ha fisken over i formen sammen med noen ekstra sitronbåter og stek den i ovnen i ca. 20-25 minutter til fisken er gjennomstekt.
Agurksalat
Skjær agurk i tynne skiver - det er lurt å bruke ostehøvel. Legg agurken i en skål og dryss over salt
Bland sammen eddik, vann og sukker. Rør til sukkeret er hel oppløst.
Ha agurksivene over i en sil eller dørslag og skyll av saltet. La det renne godt av før du har agurksivene i en serveringsskål og heller over dressingen. La agurksalaten trekke i 15 minutter før servering.
Poteter
Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre - ca. 15 minutter