Rakfisk med lefse, rødbeter, rødløk, skivede poteter og rømme
En rakfiskrett for deg som er viderekommen i rakfiskspising. Fine kakestykker av rakfisk og lefse med godt tilbehør.
Slik gjør du
Rakfiskkakestykker
Skjær rakfisken opp i strimler.
Legg rakfisken på 3/4 av hver av de to lefsene.
Skjær lefsene med rakfisk på i kakestykker i rettvinklede trekanter - se bilde.
Legg de tre lefsebitene med rakfisk opp på hverandre og legg den siste lefesbiten på toppen. Gjenta på neste lefse.
Tilbehør
Vask potetene og kutt dem i ganske tynne skiver. Kok dem i 2 minutter på svak varme, trekk kjelen til siden og la potetene stå i vannet i 2 minutter, før vannet helles av.
Legg de to "kakestykkene" av lefse og rakfisk på tallerkenen. Dander med rødbeter, rødløk, skivede poteter og rømme.