Stekt laks med grønnkål

Stekt laks med grønnkål

Kjøp laksefilet i bit og del den i skiver med 45 graders vinkel. Da blir det enda lettere å steke laksen jevnt.

Middels
20-40 min

Grønnkål og laks er smaker og farger som passer godt sammen. Legger du til en hvitvinssaus med aprikos og epler for du et festmåltid.

Slik gjør du

Woket grønnkål

Wok strimlet grønnkål med chili og hvitløk i nøytral olje. Vend inn ristede pinjekjerner og smak til med salt og pepper.

Hvitvinssaus

Finhakk sjalottløk og ha den sammen med hvitvinen i en kjele. Kok inn til ca. halv mengde. Del aprikosene i mindre biter og eplene i fine små firkanter eller bruk et lite kulejern, sett til side. Pisk inn smøret. NB! Sausen må ikke koke, da kan den "sprekke". Tilsett oppskåret frukt og finhakket gressløk, smak til med salt og pepper.

Stekt laks

Skyll og tørk laksefileten og del den i porsjonsstykker. Stek laksestykkene i en varm stekepanne med litt olje og smør. Stek fiskestykke i to minutter til det får en fin og gylden farge før du snur stykket. Stek videre i 1 minutt. Smak til med litt salt og pepper og sett til side. Ørretrognen og spirene brukes til garnityr på tallerkenen.

Legg opp laksestykker på en seng av woket grønnkål. Anrett sausen rundt og pynt med ørretrogn og spirer. Ønsker du poteter til, anbefales saltkokte morene- eller perlepoteter.