Kokt kongekrabbe med dressing
Koking av kongekrabbe er raskt og enkelt! Den nytes best med en gang, men skal den brukes senere kan man oppbevare den i den avkjølte kraften i kjøleskapet ett par dager. Server med en god dressing. Beregn ca 500 g kongekrabbe pr person til hovedrett og 250 g pr person til forrett.
Slik gjør du
Kok opp vann, og tilsett ca 6 ss salt og 3 ss sukker per 10 liter vann. Ha i et par delte sitroner og en bunt frisk dill. Kok kongekrabben i vannet i ca. 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen på bena. Pass på at kjelen er stor nok så både ben og skulder blir kokt. Avkjøl. Om du ønsker kan du få kjøpt ferdig kokt kongekrabbe hos oss.
Del bena mellom leddene, og på langs. Ta bort brusken. Pass på å rense ut kjøttet i «skulderen», det er spesielt saftig og smakfullt.
Bland sammen småsalat eller kjøp ferdig blandet. Bland ingrediensene til dressingen. Kjøp ferdige krutonger, eller lag dem selv. Vend salaten lett i dressingen og legg på tallerken.
Legg kongekrabbebena over, pynt med dressingen på tallerken og dryss over krutongene.