Kongekrabberull i jordskokksuppe

Kongekrabberull i jordskokksuppe

Middels
over 60 min

Deilig jordskokksuppe med kongekrabbe og hyse.

Slik gjør du

Rens kongekrabben og lag en farse av hyse: kjør fisk, salt og potetmel i en blender, pass på at fisken er skikkelig kald. Tilsett så melken i en tynn stråle mens maskinen går.

Smør ett tynt lag farse (ca. 7 cm i bredde) på plastfolie, legg i stykker av kongekrabbe og rull sammen.

Bak i ovnen på 85 grader til kjernetemperatur 64 grader.

Del den lune rulladen i ca. 4 cm lange biter og sett midt i en dyp tallerken. Hell suppen rundt, pynt med granateple og urteoljen.

Jordskokksuppe

Rens jordskokkene og kok dem i vann/fløte uten salt.

Når de er møre, har du dem over i en blender og kjører dem til en myk puré. Tilsett kokevann og smør til suppen får en passende konsistens. Smak til med salt og pepper.

Urteolje

Miks alt med en stavmikser. Sil av.