Pannestekt kamskjell og skinnstekt fjellørret

Pannestekt kamskjell og skinnstekt fjellørret
Lett
over 60 min

Servert med gulrotpuré, sitrongresskum og sprø parma, blir denne retten en garantert suksess.

Slik gjør du

Parmaen tørkes over lang tid i ovn på 50 grader.

Kamskjellene pannestekes på middels høy varme til de er gyllne på begge sider, i godt smør, smakes til med salt og pepper.

Fjellørreten skjæres i små trekanter og skinnstekes til den er nesten ferdig i godt smør, smakes til med salt og pepper.

Gulrotpuré: Gulrøttene, skrelles, deles i biter og kokes i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og kjør gulrøttene i en foodprocessor med smør til puré. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Sitrongresskum: Kok opp melk sammen med sitrongress og litt fiskekraft - smak til med sitronsaft, sukker og salt. Siles og skummes opp. Legg skummet på fisken.