Grønn ertesuppe m/fennikel og kamskjell

Grønn ertesuppe m/fennikel og kamskjell
Lett
under 20 min

Lettlaget grønn ertesuppe som løftes til nye smaksopplevelser med tynne skiver av fennikel og ristet kamskjell. Perfekt som forrett til mange. Skal suppen serveres som hovedrett dobles mengden.

Slik gjør du

Suppe

Kjøp ferdig kyllingkraft eller lag selv. Kok opp kraften, tilsett ertene og la det hele for å oppkok. Sil av kraften og sett til side. Avkjøl litt og ha suppen i en blender eller bruk stavmixer og kjør til glatt suppe. Spe med kraft og fløte til ønsket konsistens.

Kamskjell

Ferske kamskjell renses, fryste tines over natten i kjøleskap. Del musklene i to, lag evt. et pent rutemønster i snittflaten før skjellene brunes raskt i en panne ved høy varme. Dette kan gjøres på forhånd.

Fennikel

Skjær fennikel i tynne skiver - det lønner seg å bruke en mandolin, forvell fennikelskivene i kokende vann i 1 minutt. Avkjøl i isvann. Dette kan gjøres på forhånd.

Før servering varmes suppen til kokepunktet. Legg tynne skiver av fennikel i suppeskålen. Hell den varme suppen over og topp med kamskjell. Nyt!