Skalldyrfat

Skalldyrfat

Lett
20-40 min

Skalldyr som hummer, kongekrabbe, blåskjell og kamskjell passer yppelig når du vil invitere gode venner til et flott festmåltid fra havet.

Slik gjør du

Vask blåskjellene og surr dem på høy varme med hvitløk og sjalottløk. Hell på vin og damp skjellene under lokk til de åpner seg, 4-5 minutter. Rist på kjelen et par ganger. Ta opp skjellene og dryss på litt finhakket grønt.

Del hummeren i to og ta ut magesekken (paven) som sitter bak øynene.Knekk skallet på klørne med en kraftig kniv. Del sjøkrepsene i to og ta ut den mørke strengen.

Skjær den hvite kamskjellmuskelen i tynne skiver, drypp på noen dråper god olivenolje og sitronsaft, dryss på salt og pepper og legg skjellmaten i små skåler eller skjeer.

 Knekk kongekrabbebenet og ta ut kjøttet. Del det i passende biter og anrett på fatet i små skåler.

Legg på sitronbåter og friskt grønt.

Tips! Du kan også fylle på med østers, knivskjell, reker og hjerteskjell. Spør oss i fiskedisken hva vi anbefaler akkurat nå.