Hummersuppe, luksus

Hummersuppe, luksus

Middels
40-60 min

Dette er en luksus suppe! -Deilig, kraftig og smakfull. Du kan bruke hummer som i oppskriften, eller bytte hummeren ut med skalldyrkraft. En sikker vinner og perfekt som forrett til en god middag, eller til å nytes som et eget måltid.

Slik gjør du

Del grønnsakene opp i små biter. Fres dem i litt olje. Del hummeren i to, ta ut paven og halen.

Paven kastes. Legg halen og klør kaldt, mens suppen gjøres ferdig. Fres hummerskallet sammen med grønnsakene.

Ha på tomatpuré og bland godt. Hell over hvitvin og kok dette inn.

Ha på vann og fløte. La dette småkoke i ca. 20 minutter. Hell suppen over i en blender og knus alt sammen. Dette siles deretter over i en ny kjele. Smak til med salt og pepper evt. sitronsaft.

Del halen opp i biter, ta ut kjøttet fra klørne, og legg dem i bunnen av en varm tallerken. Hell den varme suppen over.

TIPS: Du kan bruke hvitvin istedenfor cognac for en sterkere og fyldigere smak.