Asiatiske blåskjell

Asiatiske blåskjell
Lett
20-40 min

Blåskjell er perfekt kosemat. Server som forrett, hovedrett eller kanskje som tilbehør til andre fisk og skalldyrsretter!

Slik gjør du

Vask blåskjellene og kast knuste skjell. Finhakk alle grønnsakene, del limen i terninger og surr det med smør i en dyp kjele. Ha blåskjellene i kjelen og hell over kokosmelk og fløte. Kok alt sammen i 2 minutter eller til blåskjellene åpner seg. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping er døde og kastes, resten spises. Ta blåskjellene ut av kjelen og dander lik menge på hver tallerken.

Reduser kraften så den tykner noe, og sil av grønnsakene. Bruk en stavmikser eller visp for å gjøre kraften litt luftigere. Hell kraften over blåskjellene og skvis til slutt over litt sitron og dryss over litt frisk koriander.

Stek gjerne noen skiver loff og gni dem inn med fersk hvitløk. Det er helt fantastisk å servere til.