Østers trio
Tre varianter av østers - naturell, suppe og gratinert, blir en elegant servering til vordrink eller forrett.
Slik gjør du
Østers suppe
Bland fiskekraft og kremfløte i en gryte. Kok opp og hold varm. Åpne østers. Skrell en lime og skjær ut filetene.
Ha østers i en blender, tilsett varm væske og kjør til glatt suppe, smak til med salt, pepper og limesaft. Ha to-tre limefileter i en liten suppeskål, hell over den varme suppen. Litt kaviar som garnityr er lekkert.
Østers naturell
Start med å finhakke sjalottløk, ha i en skål og tilsett vann og rødvineddik. Åpne østers.
Gratinert østers
Sett stekeovnen på 250°C med grillelement. Åpne østers og legg på rist med panne under. Ha på ca. 1 spiseskje tomatsalsa på hver østers, riv over ønsket mengde parmesan. Gratineres i 2-3 minutter til osten er smeltet og gylden.
Anrett en trio av østers på avlang tallerken med suppeskålen i midten. Velbekomme!