Piggvar
Piggvar er en av mange spennende fisketyper som du finner hos Jacob's. Vi hjelper deg gjerne med gode oppskrifter og fisketips. Vi ønsker å tilby deg som kunde det beste utvalget av råvarer. Vi har alltid et stort utvalg av fisk og sjømat.
Utenlandske navn
Psetta maximus (Latin) Turbot (UK) Turbot (F) Steinbutt (D)
Varebeskrivelse
Sesong: Hele året Størrelse: Opptil 1 meter.
Fisken/fisket
Piggvar tilhører varfamilien og er flattrykt og nesten rund (sirkelformet). Piggvaren er venstrevendt og den har store beinknuter på den mørke øyesiden. Den forekommer fra fjæra og ned til ca. 80 m dyp. Piggvaren finnes ofte delvis nedgravd i bunnlaget på sand-, grus-, stein- eller bløtbunn. Den er en aktiv rovfisk, som i voksen alder hovedsaklig lever av annen fisk. De beste fiskeplassene i Nordsjøen er på fiskebankene utenfor kysten av Nord-Jylland. Mye av piggvaren som omsettes i Europa kommer fra oppdrett, hovedsaklig fra Sør-Europa. I Norge er produksjonen liten fordi piggvaren er avhengig av å få tilført forholdsvis varmt vann.Vanlige fangstredskaperSnurrevad, bunntrål, bunngarn.
Anvendelse
Bestanden er liten i norske fangstområder så den er en sjelden gjest i butikken. Omsettes fersk i skiver, filet eller som hel fisk. Piggvarens kjøtt er hvitt, fast, fint og meget ettertraktet. Piggvar kan stekes, kokes og grilles, og kjøttet har best kvalitet i september - april.
Næringsinnhold
Piggvar inneholder ca. 1 gram omega-3-fettsyre per 100 gram filet.
Mer næringsdata på www.nifes.no/sjomatdata.
Råvareinformasjon fra godfisk.no