Breiflabb

Breiflabb er en av mange spennende fisketyper som du finner hos Jacob's. Vi hjelper deg gjerne med gode oppskrifter og fisketips. Vi ønsker å tilby deg som kunde det beste utvalget av råvarer. Vi har alltid et stort utvalg av fisk og sjømat. 

Utenlandske navn

Lophius piscatorius (Latin) Monkfish, Anglerfish (UK) Baudroie commune (F) Seeteufel (D)

Varebeskrivelse

Sesong: Hele året.Størrelse: Opptil 200 cm og 79 kg.

Fisken/fisket

Hos breiflabben utgjør det store hodet omlag halvparten av den totale lengden. Den finnes fra fjæra og ned til 600 m dyp, men under gytingen om våren kan den vandre helt ned til 2 500 m dyp. Gytingen skjer hovedsaklig vest for De britiske øyer. I Norge har fisket etter breiflabb tradisjonelt vært et bifangstfiske. De senere år har det imidlertid utviklet seg et direkte garnfiske etter breiflabb. Dette fisket foregår i hovedsak på kysten av Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.Vanlige fangstredskaperBunngarn, bunntrål, bunnline.

Anvendelse

Omsettes fersk eller frossen flådd og hodekappet eller som filet.Breiflabb er ufisken som er blitt ”kjøkkenvarm” og den regnes nå som en av de kulinariske godbitene fra havet. Den er fast og hvit i kjøttet og svært anvendelig både til kokte og stekte retter.

Næringsinnhold

Breiflabb er en god proteinkilde og inneholder noe vitamin A.

Mer næringsdata på www.nifes.no/sjomatdata.

Råvareinformasjon fra godfisk.no

Råvarer hvit fisk