-
Kamskjell med fennikel-, appelsin og mangokompott
Lettunder 20 min -
Kamskjell med avokadokrem, sitronsmør, chevre og valnøttsalat
Lett20-40 min -
Grønn ertesuppe m/fennikel og kamskjell
Lettunder 20 min -
Kamskjell med trøffel og ertepuré
Lettunder 20 min -
Laksesashimi og kamskjell
Lett20-40 min -
Fisk- og skalldyrsuppe med stekte kamskjell
Middels20-40 min -
Skalldyrfat
Lett20-40 min
Rensing av kamskjell
Her får du en innføring i hvordan du renser et kamskjell og får ut den deilige skjellmaten; muskel og gonade (rogn og melke).
Legg kamskjellet med den flate siden opp på en tykk stoffserviett i hånden med den rette enden mot deg. Sett kniven mellom skallene. Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten i den rette enden.
Bøy forsiktig opp det øvre skallet.
Fjern gjellene som ligger som en brun ring rundt skjellmuskel og gonade (rogn og melke).
Skjell med spiselig skjellmat; muskel og gonade.