10 tips til hva du kan lage av kantarell
Kantarell er godt som tilbehør, men kan også inngå som hovedingrediens i en rekke matretter. Her får du tips til 10 spennende måter du kan bruke kantarellen på.
1. Soppstuing:
Lag en deilig soppstuing ved å steke kantareller med løk, smør, fløte og krydder i en stekepanne. Server som tilbehør til kjøttretter eller som pålegg.
2. Pasta:
Tilsett kantareller i pastaen sammen med litt hvitløk, urter og olivenolje for en god og høstlig pastarett.
3. Suppe:
Lag en kremet soppsuppe ved å blande kantareller med buljong, løk og krydder. Tilsett gjerne litt fløte for en ektra rik smak.
Kremet soppsuppe med kantarell er perfekt mat å lage en kald høstdag.
4. Omelett eller eggerøre:
Ha kantareller i en omelett eller eggerøre for å gi ekstra smak og tekstur.
5. Topping på pizza, bruschetta eller crostini:
Bruk pannestekte kantareller som en smakfull topping på pizza, bruschetta eller crostini.
6. Quiche:
Lag en velsmakende pai med kantarell, egg, melk, ost og urter.
7. Risotto:
En smakfull risotto hvor du bruker kantereller sammen med ris, kraft, løk, parmesan og litt vin, passer perfekt til høstens lam.
Sopprisotto med kantareller passer utmerket til høstens lam.
8. Fyll til fisk eller kylling:
Bruk kantareller som fyll til fisk eller kylling. Lag et snitt i kjøttet og fyll det med kantareller og urter før du steker det.
9. Tapas:
Lag enkle tapasretter ved å grille eller steke kantareller og servere dem med brød, olivenolje, og kanskje litt serano-skinke.
10. Tilbehør:
Stek kantareller i smør eller olivenolje med hvitløk, urter og krydder. Perfekt som tilbehør til fisk, kylling, biff eller burger.
Lag en digg høstburger av lammekjøtt, toppet med tyttebær og stekt kantarell.