Pimpernell

Pimpernell er den viktigste sorten i Trøndelag. Den er langstrakt oval med grunne grohull og regelmessig og jevn overflate med mørk rød farge.

Oppbevaringstemperatur

4 - 6°C

Oppbevaring

Pimpernell har meget god lagringsevne. Like etter høsting koker den lett i stykker, men dette blir noe bedre etter en tids "modning" på lager.

Varebeskrivelse

Pimpernell er den viktigste sorten i Trøndelag. Den er langstrakt oval med grunne grohull og regelmessig og jevn overflate med mørk rød farge. Kjøttet er gult og fast og litt melent. Høst- og vinterpotet med høyt tørrstoffinnhold. Matkvaliteten er god, med kraftig potetsmak og gode kokeegenskaper.

Bruksområde

Pimpernel egner seg best til koking med skallet på og må kokes forsiktig.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer poteter