Spinat

Spinat er en bladgrønnsak og kommer opprinnelig fra Asia. Den har vært kjent og dyrket i Europa i ca tusen år, og tilhører samme familie som rødbete og mangold.

Oppbevaringstemperatur

0 - 2°C

Oppbevaring

Spinat må lagres mørkt og kjølig, uten å utsettes for trekk eller etylen.

Bruksområde

Spinat bør legges i kaldt vann før bruk, slik at sanden skylles av. Den kan brukes rå i salater, men blir mest brukt stuet, gratinert, smørdampet eller stekt. Spinat passer i alle sammenheng der varme grønnsaker brukes.

Egenskaper

Spinat er meget rik på mineralene jern, kalsium, kalium og magnesium. Den har også en del A- og C-vitaminer.

Kvalitetskrav

Spinatbladene skal være hele, sprø og saftspente. Fargen skal være mørk grønn uten tegn til gulning, inntørking, frostskade eller råte.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer spinat