Salater

Tilbudet av salat er blitt betydelig bredere de siste årene. Det er ikke så mange år siden hodesalaten var omtrent den eneste salatsorten på markedet.

Oppbevaring

Salat er veldig utsatt for uttørking - spesielt sorter med løse blader rundt hodet. Salat som begynner å bli slappe kan friskes opp ved å skjære av en bit av rotenden og legge salathodet en stund i kaldt vann. Oppbevar salat i plast i kjøleskap.

Varebeskrivelse

I dag finnes et stort utvalg salatsorter i butikkene. Fra å være en trend som skjøt fart med kinakålen og isbergsalaten på 80-tallet, spiser nå hver nordmann over 5 kg. salat i året. Og det er spesialsalatene som øker mest. De siste 10 årene har disse økt med hele 15 % hvert år. Salat er delt inn i to ulike grupper: Lactuca sativa som bl.a. vanlig hodesalat, isbergsalat og flere andre sorter hører inn under. Felles for disse salatene er at de alltid har en mild og fin smak. Den andre gruppen er Cichorium som bl.a. Radicchio Rosso, Eskaroll og Frisée hører inn under. Felles for salatene i denne gruppen er den mer eller mindre bitre smaken. Mer om de ulike sortene finner du ved å klikke på bildene under eller på navnene i høyremargen.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer salater