Lammestek med ben

På en lammestek skal isbenet og den ytterste delen av benet på skanken være fjernet. Dette gjør steken lettere å skjære opp når den er stekt.  

Steken skjæres på langs i tynne skiver.

Varebeskrivelse

Lammesteken er midtstykket av lammelåret som er igjen når skanken og mørbraden er skåret av.

Bruksområde

Lammesteken kan stekes med ben, eller benes ut, fylles og surres. En lammestek er det perfekte utgangspunkt for en søndagsmiddag. Du trenger ikke å være en mesterkokk for å få til en god og saftig lammestek. Hemmeligheten ligger i å bruke et steketermometer for å sjekke når steken er akkurat passe stekt. Ekstra god lammestek: Lammesteken spekkes med hvitløksfedd, gnis med salt, pepper og rosmarin og helstekes i ovn ved 125 grader C i 2 - 3 timer til termometeret viser 70 grader C...mmm!

Råvareinformasjon fra matprat.no

Råvarer lammelår