Spinat
Spinat er en bladgrønnsak og kommer opprinnelig fra Asia. Den har vært kjent og dyrket i Europa i ca tusen år, og tilhører samme familie som rødbete og mangold.
Oppbevaringstemperatur
0 - 2°C
Oppbevaring
Spinat må lagres mørkt og kjølig, uten å utsettes for trekk eller etylen.
Bruksområde
Spinat bør legges i kaldt vann før bruk, slik at sanden skylles av. Den kan brukes rå i salater, men blir mest brukt stuet, gratinert, smørdampet eller stekt. Spinat passer i alle sammenheng der varme grønnsaker brukes.
Egenskaper
Spinat er meget rik på mineralene jern, kalsium, kalium og magnesium. Den har også en del A- og C-vitaminer.
Kvalitetskrav
Spinatbladene skal være hele, sprø og saftspente. Fargen skal være mørk grønn uten tegn til gulning, inntørking, frostskade eller råte.
Råvareinformasjon fra frukt.no