Slik får du perfekt pinnekjøtt

Skal du servere pinnekjøtt i julen? Følger du tipsene i denne artikkelen får du saftig pinnekjøtt med en sprø overflate.

Pinnekjøtt er såre enkelt å tilberede og et kjempegodt julemåltid sammen med mandelpoteter og kålrabistappe. For å sikre at pinnekjøttet blir perfekt, gjør du følgende:

Vann ut kjøttet etter anvisning på pakken. Legg pinner i kryss på bunnen av kjelen (pinnene får du i butikken sammen med kjøttet). Så legger du kjøttstykkene i lag. Fyll på med vann opp til de øverste pinnene. Sett på lokk og la dampe i ca tre timer til kjøttet løsner fra beinet. Etterfyll med vann underveis.

Godt tips: De siste to minuttene kan du legge kjøttet i langpanne i ovn på 250 grader på grill i 2-3 minutter. Da får kjøttet en sprø, deilig overflate, som gir en ekstra smaksopplevelse!