Slik får du perfekt pinnekjøtt

Skal du servere pinnekjøtt i julen? Følger du tipsene i denne artikkelen får du saftig pinnekjøtt med en sprø overflate.

Pinnekjøtt er såre enkelt å tilberede og et kjempegodt julemåltid sammen med mandelpoteter og kålrabistappe. For å sikre at pinnekjøttet blir perfekt, gjør du følgende:

Vann ut kjøttet etter anvisning på pakken. Legg pinner i kryss på bunnen av kjelen. Så legger du kjøttstykkene i lag. Fyll på med vann opp til de øverste pinnene. Sett på lokk og la dampe i ca tre timer til kjøttet løsner fra beinet. Etterfyll med vann underveis.

De siste to minuttene kan du legge kjøttet i langpanne i ovn på 250 grader på grill i 2-3 minutter. Da får kjøttet en sprø, deilig overflate, som gir en ekstra smaksopplevelse! For ekstra god smak kan du glasere pinnekjøttet med honning, sirup eller lønnesirup etter damping og før grilling.

Pinnekjøttsuppe.jpgFår du rester igjen etter pinnekjøttmiddagen er veien kort til en deilig pinnekjøttsuppe dagen etter.

Tips 1. I stedet for pinner kan du bruke store vaska mandelpoteter med skallet på i bunnen av pinnekjøttgryta. Fyll på vann til potetene nesten er dekt og damp på vanlig måte. Potetene går ikke i stykker og smaken blir veldig god.

Tips 2. Ha gjerne en skvett mørkt øl, f.eks. vørterøl, i pinnekjøttgryta sammen med vannet.