Porsjonsberegning av julemat

Hvor mye ribbe trenger man til julemiddagen og hvor mange medisterkaker? Hvor mange gram pinnekjøtt skal man beregne per person, og hvor mye juletorsk trenger man? Her får du en oversikt over hvor mye du kan beregne per person av julemat.

Ribbe Voksen Barn (under 12 år)
Ribbe (rå) 400 g 200 g
Ribbe (rå) med medistertilbehør 350 g 150 g
Medisterkaker (som tilbehør) 100-125 g 80 g
Julepølse (som tilbehør) 100-125 g 80 g

 

Pinnekjøtt Voksen Barn (under 12 år)
Pinnekjøtt, før utvanning 500 g 250 g
Pinnekjøtt, før utvanning med vossakorv som tilbehør 400 g 250 g
Vossakorv (som tilbehør) 100 g 80 g

 

Tilbehør Voksen Barn (under 12 år)
Poteter 200 g 75 g
Grønnsaker 150 g 75 g
Saus 3/4-1 dl 3/4 dl
Vossakorv 100 g 80 g
Julepølse 100-125 g 80 g
Medisterkake 100-125 g 80 g

 

Fisk Voksen Barn (under 12 år)
Lutefisk 400 g 250 g
Hel juletorsk 350 g 300 g
Rakfisk (som hovedrett) 100-125 g -
Rakfisk (som smårett) 100-125 g -
Fiskefilet 180-200 g 125 g

 

Fugl Voksen Barn (under 12 år)
Hel kalkun (rå) 500 g 250 g
Kalkunbryst 200-250 g 150 g
Hel and (rå) 500 g 250 g
Andebryst 200-250 g 150 g
Hel gås (rå) 500 g 250 g
Hel rype (rå) 1 stk 1/2 stk