Porsjonsberegning av julemat
Hvor mye ribbe trenger man til julemiddagen og hvor mange medisterkaker? Hvor mange gram pinnekjøtt skal man beregne per person, og hvor mye juletorsk trenger man? Her får du en oversikt over hvor mye du kan beregne per person av julemat.
Ribbe | Voksen | Barn (under 12 år) |
Ribbe (rå) | 400 g | 200 g |
Ribbe (rå) med medistertilbehør | 350 g | 150 g |
Medisterkaker (som tilbehør) | 100-125 g | 80 g |
Julepølse (som tilbehør) | 100-125 g | 80 g |
Pinnekjøtt | Voksen | Barn (under 12 år) |
Pinnekjøtt, før utvanning | 500 g | 250 g |
Pinnekjøtt, før utvanning med vossakorv som tilbehør | 400 g | 250 g |
Vossakorv (som tilbehør) | 100 g | 80 g |
Tilbehør | Voksen | Barn (under 12 år) |
Poteter | 200 g | 75 g |
Grønnsaker | 150 g | 75 g |
Saus | 3/4-1 dl | 3/4 dl |
Vossakorv | 100 g | 80 g |
Julepølse | 100-125 g | 80 g |
Medisterkake | 100-125 g | 80 g |
Fisk | Voksen | Barn (under 12 år) |
Lutefisk | 400 g | 250 g |
Hel juletorsk | 350 g | 300 g |
Rakfisk (som hovedrett) | 100-125 g | - |
Rakfisk (som smårett) | 100-125 g | - |
Fiskefilet | 180-200 g | 125 g |
Fugl | Voksen | Barn (under 12 år) |
Hel kalkun (rå) | 500 g | 250 g |
Kalkunbryst | 200-250 g | 150 g |
Hel and (rå) | 500 g | 250 g |
Andebryst | 200-250 g | 150 g |
Hel gås (rå) | 500 g | 250 g |
Hel rype (rå) | 1 stk | 1/2 stk |