Jacob's norske julefavoritter

Til jul er kun det beste godt nok. Og fra den norske bonden, gartneren og fiskeren får du du noen av verdens beste råvarer. Sats på en norsk jul og kjøp inn julemat fra lokale leverandører.

Uansett om du spiser ribbe, pinnekjøtt, kalkun, and eller juletorsk i julen har vi et stort utvalg av gode norske råvarer av ypperste kvalitet. For å hjelpe deg på vei har vi plukket frem noen av våre favoritter.

Ribbe med medistertilbehør

I vår ferskvaredisk finner du både tynnribbe, midtribbe og familieribbe. Spør våre fagfolk om hvilken type vi anbefaler til din middag. Vi ruter svoren for deg og krydrer ribben om du ønsker det.

Lær å lage perfekt ribbe med vår ribbeskole.

Oppskjært ribbe.jpgAvslutt ribbestekingen med grillfunksjonen for ekstra sprø, deilig svor.

Grøstad ribbe.png

Tynnribbe fra Grøstad
Grøstad tynnribbe av frilandsgris er en delikatesse som det er lange ventelister på for å sikre seg til jul. Ribben er håndskåret, og kjøttet er saftig og av beste kvalitet. 

Fersk ribbe.png

Fersk ribbe fra Jæren Smak
I kjøttdisken finner du blant annet Jæren Smak ribbe i flere størrelser og du kan velge akkurat den biten som passer best for ditt middagsselskap - og svoren, den ruter vi selvsagt!

Medisterpølse.png

Julepølse av utegris
I kjøttdisken finner du julepølse og sosisser av utegris fra Bjuland. Utegrisene på Bjuland lever fritt på store områder og driver med sitt. Det gir julens beste pølser i ferskvaredisken vår!

 

Pinnekjøtt

Pinnekjøttet bør absolutt være av aller beste kvalitet, da øker julegleden. Ta deg derfor tid til å spørre ekspertene i kjøttdisken. Hos Jacob's anbefaler vi pinnekjøtt fra Evanger, fra Idsøe eller urøkt verdensarvpinnekjøtt fra Tind.

Glassert pinnekjøtt.Glaze pinnekjøttet med honning, sirup eller lønnesirup etter damping, og ovnstek det på 200 grader 5-10 minutter. Da får du ekstra god smak på kjøttet. 

Eldhusrøkt pinnekjøtt.png

Eldhusrøkt pinnekjøtt fra Evanger
Eldhusrøykt pinnekjøtt produsert av de beste lammene. Sider av vestlandslam blir lakesaltet og tørrsaltet i ryggen. Det røkte kjøttet røykes med or levert av lokale bønder. Alt arbeidet foregår fortsatt for hånd, og både tradisjon og omtanke legges ned i produktet.

Kalkun

Kalkun er festmat – enten du spiser den julaften eller venter til nyttårsaften. Hemmeligheten for å sikre en saftig og mør kalkun, er å kjøpe den fersk. Hos Jacob's anbefaler vi økologisk kalkun fra Homlagarden.

Hovedrett med kalkun.Kjøp en boks gåse- eller andefett og bruk fingrene til å lirke gåsefettet inn under skinnet på kalkunen. Pensle også skinnet med smør. Da blir den ekstra saftig!

Hel kalkun.png

Økologisk kalkun fra Homlagarden
På Homlagarden i Hardanger får kalkunene beite fritt ute mellom frukttrær og grønne bakker hele sommeren. De får økologisk fôr og mye mosjon. Dette gjør at fuglene får en senere og naturlig vekst som gir kjøttet fylde, farge, konsistens og smak av beste kvalitet.

And

And på julaften er en god dansk tradisjon, men foretrekkes også av stadig flere nordmenn. Jacob's får and fra de to kvalitetsprodusentene Gårdsand og Holte gård. Du kan kjøpe hel and, andelår og andebryst. Holte gård leverer hel and med innmat (krås, lever og hals) i egen pose som du kan lage deilig saus på.

Helstekt and.For ekstra god smak kan du fylle anden med hvitløksfedd og timian, legg gjerne inn en halv sitron eller eplebiter også.

Hel and fra Holte gård.png

And fra Holte Gård
Endene klekkes, vokser opp og slaktes på Holte gård i Drangedal. Anda på Holte Gård vokser opp i et naturlig tempo, på et spesialtilpasset fôr og med god plass til å boltre seg på. Kjøttet er smaksrikt, saftig, og ekstremt mørt.

Hel gås Holte gård.png

Gås fra Holte gård
På Holte Gård klekker de gåseegg i eget anlegg. Gjessene har det som plommen i egget, og går ute og beiter på gårdens egen innmark. Gjessene har store områder til rådighet for beiting og de har fri tilgang på økologisk dyrket gress, i tillegg til kraftfôr. Fôrkvaliteten, i tillegg til avstressende oppvekst og slakteprosess, gir et godt kjøttprodukt.

Lutefisk

Lutefisk er festmat og må være av god kvalitet – toppkvalitet tørrfisk av skrei er grunnlaget. Utvanning og luteprosessen må være veldig nøyaktig. Hos Jacob's får vi julens lutefisk fra Brødr. Andreassen på Værøy i Lofoten. Denne lutefisken er ikke bare god, den vant gull i siste VM i lutefisk.

Lær å lage perfekt lutefisk med vår lutefiskskole.

Lutefisk med baconsmør og ertestuing.Server lutefisk med baconsmør for en ekstra god matopplevelse. Del opp baconet i terninger, gi det en lett bruning i en kjele og ha i smøret. La dette koke opp og få en liten bruning til.

Lutefisk.png

Lutefisk fra Værøy
I Jacob's sin fiskedisk får du ekte lutefisk fra Brødr. Andreassen på Værøy. Med god tilgang på verdens beste lutefiskråstoff, skrei, og lang erfaring med lutefiskproduksjon, er det ikke rart at den beste lutefisken kommer herfra. Hele lutefiskprosessen gjøres for hånd.

Juletorsk

Aller først: gå til fiskedisken og be våre folk finne den beste torsken til deg. Dette er kysttorsk fra Norge. Den bør ikke være for stor og grov – fisk på 3-6 kilo smaker best.

Forrett med torsk.Torsk egner seg også godt som forrett. Her flambert og servert med søtpotetpuré.

Torskeskiver.png

Kysttorsk fra Norge
Den norske kysttorsken som fanges i desember er både saftig og smakfull. Når du skal kjøpe juletorsken ber du våre dyktige fagfolk om å finne den beste fisken til deg.