Slik tilbereder du benfri svinenakke

Er dere mange om skal spise, er en benfri svinenakke ypperlig å legge på grillen. Men den kan også stekes hel i ovn, når du skal ha gjester. Du kan lage ditt eget «pulled pork» ved å grille kjøttet på indirekte varme over lang tid. En benfri svinenakke kalles også for nakkefilet.

Tilberedning

Stek benfri svinenakke i ovn på 125 °C til kjernetemperaturen viser 70 °C (rosastekt). Dette tar ca. 2,5 time for en svinenakke på 1,5 – 2 kg.

Benfri svinenakke er dessuten super å grille som et helt stykke. Før grilling bør svinenakken krydres med en rub. Bruk først sterk varme, og grill svinenakken raskt på alle sider. La kjøttet ettersteke på indirekte varme til den har fått riktig kjernetemperatur, bruk gjerne steketermometer. Fileten er medium stekt ved 70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C. 1,5 kg svinenakke trenger 1,5-2 timer på grillen. La svinenakken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.

Slik lager du pulled pork: Smør benfri svinenakke inn med sennep. Fordel rubben rundt hele stykket. Legg svinenakken på indirekte varme (150 °C) på kullgrill til steketermometeret viser 90 °C. Dette tar ca. fem timer.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

  • 70 °C = medium stekt
  • 76 °C = gjennomstekt
  • 90 °C = klar for riving til pulled pork

Beregning pr. person

Beregn 150-200 g helstekt svinenakke per person.

Hvor mye pulled pork man beregner per person varierer etter hvordan man serverer det.