Spennende pølsetopping

Pølse i brød med rekesalat og rå løk er en klassiker, det er også pølse i lompe med ketchup og sennep, og et dryss med stekt løk. Men pølsetoppinger kan være så veldig mye mer. Les hva våre pølsemakere Andreas og Ågot i Jacob's eget pølsemakeri på Holtet anbefaler.

Pølsemaker Andreas Rolland, med mesterbreve i lomma, er av den eksperimentelle typen som like å prøve ut nye smaker. Makkeren Ågot Knudsen har også fagbrev som pølsemaker og har jobbet med faget siden tenårene. Ågot er perfeksjonist, og sammen er de dynamitt.

- Pølser kan være så mangt, men for oss er det viktig at råvarene er av ypperste klasse; kjøtt krydder og smakstilsettinger må være topp - der inngår vi aldri noe kompromiss. Kvalitet, smak, konsistens og kjøttinnhold er viktig faktorer vi alltid tar på alvor. Smak og konsistens er viktigst for kunden - de setter strenge krav til oss, sier Andreas med et smil.

- Og det er nettopp av samme grunn at vi synes det er spennende å anbefaler litt anderledes tilbehør til de gode pølsene vi har i diskene våre. Prøv for eksempel en lun rømmedressing med sopp som tilbehør til en grillet provencepølse eller vår egen Barmen spesial. Til den italienske pølsen salsiccia smaker en grønn italiensk topping med pinjekerner, parmesan og fennikelfrø kjempegodt, anbefaler Andreas. 

Og Ågot følger opp. - Prøv sterk ananasrelish til ungarsk pølse og Helges, og til chorizo og lammepølser serverer jeg gjerne quinoatopping med sennepsdressing - ja den er nærmest som en salat og regne, men du verden så god, avslutter hun.