Baguette med and, sennep og stuet rødkål

Baguette med and, sennep og stuet rødkål

Middels
under 20 min

Hvis man skulle være så heldig å ha andebryst til overs etter en bedre middag, anbefaler vi deg å lage restemat med fransk vri. Fyll en fersk baguette med mørt andekjøtt, sterk sennep og stuet rødkål.

Slik gjør du

Gi rester av rødkål et raskt oppkok og smak til med gastrik (se oppskrift under). Avkjøl noe. Smør et godt lag med sterk sennep på en fersk baguette og topp med stuet rødkål og andekjøtt. Den stuede rødkålen tilfører akkurat passe mengde syre til lunsjen, og sennepen løfter det hele med en deilig, spiss smak. Velbekomme!

Gastrik

Gastrik er supert å smake til sauser med, og den smaker veldig godt til andebryst.

Smelt sukker i en kjele med tykk bunn på medium varme, uten å røre rundt med noe. Pass på så det ikke svir seg, det skal bli bli til mørkebrun karamell.

Ha i eplesidereddik og skru platen et hakk ned. Roter gryten rundt til karamellen er helt oppløst i eddiken.

La gastriken småkoke til det blir en tynn sirup. Det tar ca. 8-10 minutter. La blandingen maks stå i 10 minutter, slik at den ikke blir for tykk.

Hel gastriken over i en skål og la den avkjøle seg. Den kan se litt tynn ut med det samme, men vil tykne en del under nedkjølingen.

Når gastriken er kald heller du den over på en sterilisert flaske eller et glass (varmet i ovn på 140°C i minimum 20 minutter) og setter på kork. Den holder seg fint et par måneder eller mere på kjøkkenbenken.